Ticketrollen

Blog

Voor lokale besturen: veilig elektronisch betalen met Payworld

Lokale besturen die zich voorbereiden op 2025 moeten rekening houden met een belangrijke verandering voor hun betaalterminals: de technische ondersteuning voor bepaalde bekabelde betaalterminals met CSkassakoppeling loopt eind 2024 af. Daarom moeten veel steden en gemeenten op zoek gaan naar nieuwe, toekomstbestendige betaaloplossingen. De Payworld betaaloplossingen zijn ontwikkeld in samenwerking met Belfius Bank en Cipal Schaubroeck, speciaal op maat van stads- en gemeentebesturen, met een aangepast "City" prijsmodel zowel voor de hardware als voor de transactietarieven.

Een oplossing op maat van steden en gemeenten

Payworld betaalterminals zijn meer dan een alternatief voor verouderde betaalsystemen. Het is een totaaloplossing voor elektronisch betaalverkeer dat de administratieve efficiëntie van lokale besturen aanzienlijk verhoogt. Onze betaalterminals kunnen indien gewenst draadloos werken (wifi en/of 3/4G) en bieden daardoor volledige flexibiliteit. De terminals kunnen zonder problemen worden ingezet op verschillende locaties binnen het gemeentehuis, ideaal voor steden en gemeenten die meerdere servicepunten hebben. 

De voordelen van elektronische betaalsystemen gekoppeld aan het kassasysteem

De Payworld betaalterminals zijn niet alleen makkelijk inzetbaar, ze kunnen ook eenvoudig verbonden worden met het kassasysteem CSkassa indien gewenst (zowel fix IP als Wifi verbinding). Voordelen zijn een snelle en efficiënte manier van werken zonder foutenlast. Bovendien zijn deze gekoppelde systemen ideaal voor loketten met beschermend glas, waarbij traditionele (seriële) bekabeling vaak een uitdaging vormt. Ook andere kassakoppelingen (Recreatex, ...) behoren tot de mogelijkheden zodat een totaaloplossing voor de volledige infrastructuur van stad of gemeente kan voorzien worden.

Toekomstbestendig en commercieel voordelig

Een ander voordeel van het "Payworld City" project is dat het volledig "future proof" is. Met de komende uitfasering van de technische ondersteuning voor bepaalde bekabelde systemen biedt Payworld een oplossing die de continuïteit van dienstverlening garandeert. Daarnaast biedt de samenwerking met Belfius Bank lokale besturen toegang tot speciale en erg voordelige "city pricing" tarieven en bijhorende uitgebreide rapportering (waaronder CODA) voor een eenvoudige en automatische afpunting van de transacties. 

De gemeente Kuurne kiest alvast voor Payworld
 

We hadden nood aan een mobiel toestel voor de dienst Vrije Tijd. De prijs bij Payworld was heel gunstig en het toestel had enkele functies die er bij de concurrentie niet waren. Voor ons was de koppeling met het kassasysteem noodzakelijk. Wat voor ons een groot voordeel is, is dat je bij Payworld één aanspreekpunt hebt voor al je vragen. Technische ondersteuning ter plaatse is ook een groot pluspunt. Voor de installatie en ingebruikname van elk toestel, komt er een medewerker van Payworld langs die alles van A tot Z uitlegt.

Sara Bruyneel
Financiële dienst - Gemeente Kuurne

De technologie en de uitstekende service waren voor ons doorslaggevend

Waarom kiezen voor "PayworldCity" betaalterminals

De transitie naar Payworld gaat snel en heeft heel wat voordelen:

  • Flexibiliteit: zowel vaste als draadloze terminals kunnen overal binnen het gemeentehuis worden ingezet, wat de dienstverlening aan de burger vergemakkelijkt.
  • Kostenbesparing: Door de speciale tariefafspraken met Belfius Bank worden de operationele kosten aanzienlijk verlaagd. Daarbij blijft tevens een uitstekende technische ondersteuning gegarandeerd.
  • Eenvoudige installatie: De nieuwe IP-koppelingen (fix als wifi) vereenvoudigen het installatieproces en minimaliseren technische complicaties.

Voor steden en gemeenten die vooruit kijken, bieden de Payworld City betaaloplossingen een upgrade naar een slimme, voordelige en flexibele betaalomgeving. Door nu de overstap te maken, verzekeren lokale besturen zich van een veilige en efficiënte oplossing op maat van elke stad en gemeente.

Meer weten over het Payworld City project? Neem vandaag nog contact met ons op.

Contacteer ons

Contacteer ons voor een afspraak

Contact