Ticketrollen

Blog

Duurzame betaaloplossingen voor laadpalen die betalen voor het laden van een elektrische auto makkelijk maken voor jou en je klanten.

Met de sterke groei van het aantal elektrische wagens neemt ook het aantal laadpalen toe. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar betalen aan de laadpaal is toch nog lastig. Daardoor moeten chauffeurs van elektrische auto’s vaak over verschillende laadkaarten beschikken, om onderweg toegang te krijgen tot de verschillende laadstations.

Gelukkig heeft Payworld de oplossing die betalen aan een laadpaal ook mogelijk maakt via de vertrouwde betaalkaarten. Dat is niet alleen handig voor je klant, maar ook voor jou! Want kaartbetalingen aan je publieke laadpalen accepteren is veiliger en wordt vanaf 13 april 2024 door wetgeving verplicht voor alle nieuwe snelladers in België! Vanaf 2027 zal dit trouwens voor elke laadpaal met een vermogen van minstens 50 kW verplicht zijn.

Maak betalen voor laden van elektrische wagens makkelijk

Betalen voor elektrisch laden is vandaag niet altijd vanzelfsprekend. De verschillende laadkaarten worden niet in elk station aanvaard, de prijzen zijn niet erg transparant en bovendien kan er met dergelijke pasjes makkelijk worden gefraudeerd.

Voor de klant is het een hele opgave om uit te zoeken welke laadpas aanvaard wordt in welk station en wat het laden kost.

Payworld is een Belgisch bedrijf. Wij kennen de Belgische markt van betaalverkeer door en door. Dankzij onze betaaloplossing voor het laden van elektrische wagens (Android betaalterminals, cloudoplossingen) kan iedereen gebruik maken van de laadpalen in jouw beheer, ook met de vertrouwde bank- en kredietkaart. Dat is een groot voordeel voor je klant, want zo bied jij de betaaloplossingen aan die hij gewend is en voldoe jij nu al aan de toekomstige verplichte kaartbetaling voor snelladers.

Snellere uitbetaling

De uitbetaling van de laadkaart transacties duurt soms lang (tot een maand) en verloopt vaak via een tussenpersoon.

Kies je voor een betaaloplossing van Payworld, dan gebeuren de kaartbetalingen rechtstreeks, waardoor jij ten laatste de volgende werkdag over je geld beschikt. Dat is snel, veilig, makkelijk voor de klant én voordelig voor jou.

Waarom Payworld?

Payworld is in België een vooraanstaande speler op het gebied van hedendaagse betaaloplossingen. Hoewel wij een snel groeiend bedrijf zijn, blijven wij toch heel dicht bij onze klanten staan. Dat is voor ons belangrijk, want enkel zo kunnen wij oplossingen aanbieden die écht op maat van de klant zijn.

Voor onze klanten zijn we dan ook veel meer dan enkel een provider van betaalsystemen. We zijn een echte partner die meedenkt en meegroeit met de klant.

Bovendien hebben we alle expertise zelf in huis. Zo hebben we aan de betaaloplossing voor het laden van elektrische wagens zelf meer dan 2 jaar ontwikkeld. Hierdoor kan Payworld een betaaloplossing aanbieden die 100% werkt voor alle varianten in de EV markt: (AC (langzame) en DC (snel)laders, combinaties zoals laadpleinen, een terminal op een laadpaal zelf of een kiosk voor meerdere laadpalen.

Heb je vragen, dan kom je bij ons gegarandeerd direct bij de juiste expert uit. Bij Payworld vind je geen onpersoonlijke call centers of chatbots; wij geloven dat onze klanten beter geholpen zijn wanneer ze meteen de juiste specialist aan de lijn krijgen.

Onze oplossing voor laadpalen

De Android module die Payworld aanbiedt, ziet eruit als de vertrouwde terminal die vandaag al gebruikt wordt in veel publieke plaatsen, zoals tankstations, automaten, parkings,...

Maar in onze betaaloplossing voor het laden van elektrische wagens zit natuurlijk veel meer dan enkel kaartbetalingen en laadkaarten accepteren. Ook jouw loyaltykaarten, betalingen via QR-code en nog zoveel meer zit geïntegreerd in ons systeem.

Daarnaast zijn kaartbetalingen een stuk veiliger dan de huidige laadpassen en kan elke chauffeur bij jouw laadstation terecht.

Prijsaffichage 

Ook de prijs van de laadbeurt is met de huidige systemen niet altijd transparant. De betaalterminal van Payworld toont de prijs vooraf. Of je nu kiest voor gewoon laden of snelladen, de klant weet op voorhand precies hoeveel hij zal moeten betalen voor de laadbeurt.

Dat kan met een betaalmodule per laadpaal, maar je kan er ook voor kiezen om vanuit één of meerdere slimme terminals je volledige laadplein te bedienen. Bovendien kan er na elke laadsessie een factuur (met BTW) worden geleverd.

Maak je laadpaal klaar voor de toekomst

Wil je jouw laadpalen of laadplein veiliger, toegankelijker en klaar voor de toekomst maken? Neem vandaag nog contact op met Payworld en we bekijken vrijblijvend de beste oplossing voor jou en je klanten.

Contacteer ons

Contacteer ons voor een afspraak

Contact