Ticketrollen

Blog

De koppeling van je elektronische betaalsystemen aan je boekhouding: financiële efficiëntie

Een succesvol bedrijf runnen is niet alleen een goed product of een uitstekende dienst in de markt zetten, het is ook je financiën bijhouden op een efficiënte manier. Een handig middel om dat te doen is de naadloze koppeling van je elektronische betaalsystemen aan je boekhouding. Payworld biedt betrouwbare oplossingen aan om bestaande systemen te koppelen.

Het belang van reconciliatie

In feite is reconciliatie het proces van het afstemmen van twee sets van records om te controleren of ze overeenkomen. In dit geval gaat het dus over het afstemmen van de elektronische transactiegegevens met je boekhoudkundige gegevens.

Dit geautomatiseerd proces is van cruciaal belang om fouten te vermijden en ervoor te zorgen dat je boekhouding nauwkeurig en up-to-date is, terwijl je daar zelf niet meer in hoeft tussen te komen. 

Naast een uitgebreide, dagelijkse rapportering - zowel per pdf rapport als online - kan het transactieverkeer zeer accuraat opgevolgd worden. Boekhoudsystemen kunnen in bepaalde gevallen ook gelinkt worden aan een “MRX” rapportering voor een dagelijkse, automatische reconciliatie. 

Die MRX file (merchant reconciliation file) omvat alle gedetailleerde data van de uitgevoerde transacties en wordt dagelijks gelezen vanuit een SFTP box door het boekhoudsysteem. Het levert je extreem gedetailleerde gegevens die kunnen worden verwerkt in de ontvangsten per locatie, per terminal,… Het afpunten van transacties wordt op die manier volledig geautomatiseerd.

Samen met Belfius Bank bieden we ook de mogelijkheid aan om de klassieke “CODA” files (Codering voor Digitale Afschriften) aan te leveren en op hun beurt automatisch te linken aan de bestaande boekhoudsystemen.

Deze systemen bieden absoluut een meerwaarde voor de debiteurenopvolging en het efficiënt beheren van klantrelaties. Je vermijdt manueel werk en vermindert kopzorgen en onnodig opzoekwerk ! De financiële gezondheid van je bedrijf heeft er alleen maar voordeel bij. 

CODA en elektronische weergave van bankafschriften

In een digitale wereld is het belangrijk om ook je financiële documenten digitaal te kunnen weergeven en beheren. CODA, een Belgische standaard, biedt een gestructureerde, elektronische weergave van bankafschriften. Het gebruik van CODA helpt om je boekhouding efficiënter te beheren en het proces van reconciliatie te stroomlijnen (enkel via Belfius bank).

Dat is een groot voordeel voor bedrijven of openbare besturen die vandaag met grote boekhoudpakketten werken. Je haalt alle voordelen van een Payworld betaalterminal in huis en kan toch met je bestaande boekhoudpakket blijven werken. De directe link bespaart je veel tijd en vermijdt fouten in je boekhouding. 

Wil je daar meer over weten? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op!

Contacteer ons

Contacteer ons voor een afspraak

Contact