Ticketrollen

Blog

De Payworld betaaloplossing voor de medische sector

Financiële transacties in de medische sector zijn vandaag vaak bijzonder complex. Kleine of grote bedragen, derdebetalersystemen, voorafbetalingen,… medische professionals hebben behoefte aan betrouwbare, veilige en efficiënte systemen. Dit is waarom Payworld met geavanceerde betaaloplossingen komt. Niet alleen voor een snelle en veilige afhandeling van uw financiële transacties, de oplossingen van Payworld bieden ook voordelen die speciaal zijn afgestemd op de unieke eisen van de gezondheidszorg.

Derdebetalersysteem

Waar een derdebetalersysteem wordt toegepast, werkt de arts veelal met lage transactiebedragen. De patiënt betaalt hierbij enkel het remgeld, de mutualiteit de rest. Om de transactiekosten in dergelijke situaties te beperken, heeft Payworld een transactiemodel laten activeren, specifiek gericht op betalingen lager dan 10 Euro.  Het Payworld betaalsysteem zorgt ervoor dat de doorrekening vlot, veilig en automatisch gebeurt en met een minimale kost. Openstaande bedragen van patiënten behoren tot het verleden en er is ook geen debiteurenopvolging meer nodig.

Wat met grote bedragen?

Bij praktijken waar soms hogere bedragen in rekening worden gebracht, zoals bij orthodontisten, of andere zeer gespecialiseerde disciplines, is het handig om meerdere kaarttypes zoals kredietkaarten te accepteren. Ook hier worden interessante transactieformules aangeboden. Bij Payworld kiest u ten allen tijde zelf welke betaalkaarten u wenst te accepteren en welke niet. Ook kinesisten, die vaak pas aan het einde van een reeks sessies een factuur maken, profiteren zo van de oplossingen van Payworld. 

Misschien krijgt u in uw praktijk regelmatig patiënten uit het buitenland op bezoek. Dan moet u er natuurlijk rekening mee houden dat zij bij voorkeur met hun buitenlandse betaalkaart afrekenen. Payworld kan dan ook de acceptatie van buitenlandse betaalkaarten makkelijk voor u activeren. 

Voor elke situatie zorgt Payworld voor een oplossing op maat. Neem zeker contact met ons op om de beste betaaloplossing voor uw praktijk vrijblijvend met ons te bespreken. 

Vooruitbetaling en refunds in ziekenhuizen

In ziekenhuizen komt het voor dat patiënten vooraf voor hun consultatie betalen. Mocht de afspraak onverhoopt niet doorgaan – bijvoorbeeld door een noodgeval waarbij de arts wordt opgeroepen –kan de terugbetaling onmiddellijk uitgevoerd worden met dezelfde betaalterminal (“refund” mogelijkheid) . Dat zorgt niet alleen voor meer klanttevredenheid, het bespaart ook administratieve tijd/kosten en vermindert de kans op fouten aanzienlijk. 

Multidisciplinaire praktijken en multi-account betaalterminals

Stel dat er in uw medische praktijk meerdere specialisten werkzaam zijn, die allen voor eigen rekening werken (groepspraktijken), biedt Payworld oplossingen aan zodat u met één enkele Payworld terminal kan werken. Door het aangeven van de specifieke zorgverlener (via een voorgeprogrammeerd menu) vóór iedere transactie, komt het transactiebedrag automatisch terecht op de rekening van de juiste dokter/specialist. Op 1 terminal kunnen tot 9 entiteiten gelinkt worden. Ook dat is een intelligente Payworld-oplossing die u heel veel administratief werk bespaart. 

Oplossingen op maat

Payworld onderscheidt zich door mee te denken met zijn klanten in de medische sector. Wij bieden oplossingen op maat die echt aansluiten bij de specifieke behoeften van elke praktijk. Payworld biedt dus meer dan alleen een betaaloplossing. Wij zorgen voor een integrale aanpak om de complexe financiële transacties in de medische sector te beheersen op een veilige, efficiënte, goedkope en toegankelijke manier. 

Meer weten? Neem zeker contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

 

Contacteer ons

Contacteer ons voor een afspraak

Contact