Ticketrollen

Blog

Integreer Payconiq in jouw Payworld betaalterminals

Ben Cauwelier
24-05-2023
2 min.

Als ondernemer wil je natuurlijk dat betalingen snel en efficiënt verlopen. Het is daarom belangrijk om te werken met een betaalterminal die betrouwbare en veilige betalingen garandeert. Een van de mogelijkheden om dit te realiseren, is door gebruik te maken van Payconiq, de mobiele betaaloplossing die betalen sneller, eenvoudiger en veiliger maakt.

Payconiq is trouwens makkelijk te integreren in de betaalterminals van Payworld. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van de integratie van Payconiq in jouw Payworld betaalterminal.

Betalen met Payconiq

Het grote voordeel van Payconiq is dat betalingen snel en veilig verlopen. Het enige wat jouw klanten nodig hebben om te betalen is hun smartphone. Ze hoeven geen bankkaart of contant geld bij zich te hebben. Dat is ook handig voor ondernemers, omdat ze minder tijd kwijt zijn aan het afhandelen van betalingen. De klant hoeft alleen maar met zijn smartphone de QR-code te scannen met de Payconiq by Bancontact app en de betaling is direct afgerond.

Ook de volgende bancaire apps die Payconiq hebben geïntegreerd kunnen gebruikt worden: KBC Mobile, ING Banking en Belfius Mobile app.

Voordelen van Payconiq

Mobiel betalen gebeurt steeds vaker. Maar waar toepassingen als Apple Pay of Google Pay moeilijker doorbreken, is Payconiq bij de meeste Belgen helemaal ingeburgerd. Het is de snelste en veiligste manier om betalingen tussen personen uit te voeren.

Ook steeds meer handelszaken bieden betalen met Payconiq aan. Sommigen doen dat door een sticker met een QR-code te gebruiken, maar dankzij de integratie van Payconiq in de betaalterminals van Payworld is het nu nog makkelijker. Je geeft het bedrag in, zoals bij elke betaling, en de Payconiq-QRcode verschijnt op het scherm van de terminal. De klant hoeft die maar te scannen, de betaling in de app te bevestigen en klaar.

Erg eenvoudig voor je klant, de betaling wordt onmiddellijk bevestigd en komt meteen in de financiële flow van jouw onderneming terecht net zoals een zoals kaartbetalingen op de Payworld betaalterminal.

Veilig betalen met Payconiq op jouw betaalterminal

Payworld heeft begrepen dat ondernemers snel en efficiënt willen werken. Daarom hebben we de integratie van Payconiq mogelijk gemaakt. En net als bij Payworld staat veiligheid ook bij Payconiq voorop.

Payconiq aanvragen voor jouw zaak

Wil je gebruik maken van deze betaaloptie? Dat kan heel eenvoudig en zonder extra kosten. Je neemt gewoon contact met ons op. Wij bezorgen jou via e-mail een overeenkomst die je digitaal tekent. Eens we die overeenkomst terug ontvangen gaan we aan de slag om de functie vanop afstand te installeren.

Na drie dagen is Payconiq beschikbaar op jouw Payworld betaalterminal. Je betaalt geen activatiekost en de transactiekost is dezelfde als bij een klassieke kaartbetaling. Eens geactiveerd verschijnt de Payconiq-QRcode automatisch op het scherm van je terminal. Voor jou als handelaar is er dus geen extra stap, de klant beslist zelf welk betaalmiddel hij gebruikt. De uitbetalingen van de Payconiq transacties en de rapportering verlopen net zoals kaartbetalingen op de Payworld betaalterminal.

Op die manier verbeter je de klantbeleving in jouw zaak, zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen. Ook dat hoort bij de service die Payworld je biedt.

Heb je zelf nog vragen over de integratie van Payconiq in je betaalterminal? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We vertellen je er graag meer over en zoeken samen met jou naar de beste oplossing voor jouw zaak!

Contacteer ons

Contacteer ons voor een afspraak

Contact